Wanden en plafond schilderen

DÉ SPECIALIST IN HET SCHILDEREN VAN WANDEN, PLAFONDS EN KOZIJNEN IN DEN HAAG ÉN OMSTREKEN

Jaar Ervaring

Opdrachten per Jaar

Woningen geschilderd

Wanden en plafond schilderen: denhaagschilders.nl inschakelen!

Uw wanden schilderen maakt deel uit van de werkzaamheden bij het bouwen of verbouwen van uw huis. Het inhuren van professionals verzekert u van kwaliteitsschilderwerk waar u nog vele jaren van zult genieten. Maak vandaag nog contact met denhaagschilders.nl om uw huis een nieuwe en frisse look te geven!

 

Wanden schilderen met de juiste verf

Of dit nu de eerste of zevende keer is dat u uw wanden laat schilderen, er zijn tips en trucs die veel schilders gebruiken om de afwerking er perfect uit te laten zien. Zo is het essentieel om de juiste verf en glans te kiezen voor uw project.

Bij wanden schilderen zijn de kwaliteit en het type verf net zo belangrijk als de kleur om tot een goed resultaat te komen. Gaat het om kwasten of rollers, dan kiezen ervaren schilders altijd voor nieuwe exemplaren van hoge kwaliteit. Goede kwasten en rollers zullen het oppervlak beter bedekken en verf besparen.

Houdt u er rekening mee dat de meubels in te beschilderen ruimte moeten worden verplaatst, zeker als het gaat om plafond schilderen. Mocht verplaatsen niet mogelijk zijn, dan kunt u het oppervlak van elk meubel met plastic bedekken om schade te voorkomen.

kleurwaaier
Z

GECERTIFICEERD SCHILDER

Onze ervaren schilders hebben 20jaar ervaring in het binnen schilderwerk en zijn Gecertificeerd.

Z

OFFICIEEL ERKEND SPECIALIST

Wij zijn officieel erkend specialist en zijn onderscheiden op de 5 punten, Goed Advies, Vakmanschap, Kwaliteit, Service en Garantie.
Z

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Z

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Wanneer u een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt ontvangt u deze met daarin meegenomen een scherpe prijs en binnen 1 dag per mail.

Expertise met binnen schilderwerk

Voor binnen schilderwerk zullen professionals meestal niet op warme of vochtige dagen schilderen. Anders duurt het dagen om te wachten totdat de verf droog is. Het openen van de ramen helpt om niet alleen het oppervlak snel te laten drogen, maar ook om sterke geuren te ventileren.

Goede verlichting is bovendien vereist bij binnen schilderwerk. Dat helpt immers om delen te zien die niet goed bedekt zijn met verf, maar ook eventuele andere fouten. Een goede verlichting helpt ook om de kleur die u hebt gekozen beter te kunnen waarderen. Indien nodig zal de schilder kunstlicht gebruiken.

Bij wanden schilderen is van boven naar beneden verven trouwens een werkwijze die elke deskundige schilder hanteert. Eerst komen de hoogste delen van de wand aan de beurt. U zult merken dat de schilder zoveel mogelijk van boven naar beneden probeert te schilderen zonder in het midden te stoppen. Zo vallen er geen druppels op reeds gelakte delen.

 

Muren schilderen na goede reiniging

Als de muren schoon zijn, hecht de verf beter. Veelal wordt een mengsel van warm water en afwasmiddel gebruikt om de wanden te reinigen. Het oppervlak dient volledig droog te zijn voordat het schilderwerk begint. Ook na het muren schilderen is het belangrijk om het oppervlak schoon te houden, zodat de kleur langer meegaat en beter gewaardeerd wordt.

We zagen al dat bij muren schilderen het verplaatsen van meubels soms onvermijdelijk is, maar denk er ook aan om lichtkappen en deurklinken te laten verwijderen. Als er spijkers in de muren zitten, dan zal een goede schilder die ook weghalen. Soms moet gipsplaatplamuur worden gebruikt om de gaten op te vullen, te schuren en het stof te verwijderen.

Schilderstape is een van de onmisbare tools van een schilder. Het heeft als voordeel dat de vakman sneller kan schilderen, zonder zich al teveel zorgen te maken over de details. Schilderstape wordt meestal gebruikt voor het afplakken van schakelaars die niet kunnen worden verwijderd.

 

Professioneel schilderwerk door denhaagschilders.nl

Bent u op zoek naar een meer retro, vintage of minimalistische sfeer voor een bepaalde ruimte in uw huis? Onze deskundigen helpen u graag bij het kiezen van de meest geschikte verfkleur. Wij houden rekening met de verf en de kleur van uw voorkeur die het beste past bij het type oppervlak dat u wilt veranderen.

Laat bijvoorbeeld muren en plafond schilderen in heldere, lichte tinten die licht reflecteren en een luchtig effect geven aan de ruimte. Als u echter een gezellige en levendige sfeer wilt creëren, gebruik dan warme kleuren zoals oker of oranje in combinatie met groen.

Nadat u uw verf, kleuren en ontwerp hebt gekozen, helpen wij u graag verder om de ruimte een nieuwe sfeer te geven. We geven alvast een belangrijke aanbeveling mee om rekening mee te houden bij wanden schilderen: raam- en deurkozijnen moeten voorafgaand aan de schilderbeurt worden afgedekt, zodat ze geen vlekken krijgen.

 

 

Wanden schilderen

Vrijblijvende Offerte Aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plafond Schilderen

Wanden Schilderen

Trap Schilderen

Kozijnen Schilderen

Wanden sausen voordat wordt geschilderd

Een goede schilder reinigt de muren en repareert indien nodig het oppervlak voordat hij gaat schilderen. Eerst worden de muren op een cirkelvormige manier met grof schuurpapier geschuurd. Vervolgens worden de gaten opgevuld. De wanden sausen is een manier om ze gelijkmatig en glad te maken.

Elke laag moet dun zijn. De schilder gebruikt niet meer verf dan nodig is, laat deze goed drogen en schildert eventueel meerdere lagen. Als de verf niet goed droogt voor een volgende laag, ziet het oppervlak er niet goed uit als er meer lagen op worden aangebracht. Vaak laat men de verf minimaal 24 uur uitharden voordat de ruimte weer gebruikt, om te voorkomen dat er vlekken ontstaan.

Begin eerst met plafond schilderen

Het plafond schilderen is het eerste wat de schilder zal doen als u ervoor kiest de hele kamer een nieuwe look te geven. Als u het tegenovergestelde laat doen, dan bestaat de kans dat de verf gaaf spetteren op de muren die u al hebt laten verven. Hier nog een samenvatting van de belangrijkste tips die elke kwaliteitsschilder ongetwijfeld gebruikt:

  • Het gebruik van rollen om snel te bedekken. Het plafond en de muren zijn gladde oppervlakken, zodat het werk wordt vergemakkelijkt en verf kan worden bespaard.
  • Bij wanden of plafond schilderen zorgt de vakman ervoor dat elke aangebrachte verflaag dun is, zodat deze geen uitpuilingen vertoont.
  • Als een kwaliteitsschilder wil weten of hij nog een verflaag moet aanbrengen, wacht hij totdat de eerste laag volledig is opgedroogd.
  • Ventilatie helpt om de verf sneller te laten drogen. Bovendien laat het sterke geuren gemakkelijk verdwijnen.

Geef een origineel tintje aan de inrichting van de keuken of badkamer, combineer de kleur van de muur en maak contact met denhaagschilders.nl voor de mooiste resultaten en de beste adviezen!

Plafond schilderen
Kozijnen schilderen